Basicfloor

3 tips om je huis een luxe uitstraling te geven

Geplaatst op

Is jouw woonkamer toe aan een make-over? In de woonkamer wordt volop geleefd. Er lopen huisdieren rond en de kinderen laten in elk hoekje speelgoed slingeren. Dit kan ervoor zorgen dat de kamer een beetje verwaarloosd wordt en niet meer de juiste sfeer uitstraalt. Met een aantal kleine aanpassingen kun je je huis een luxe uitstraling geven. Met deze drie handige tips krijgt jouw woonkamer straks een hele andere look en feel. 

Meubels verplaatsen

Om de woonkamer een frisse look te geven, hoef je helemaal geen drastische veranderingen aan te brengen. Het verplaatsen van meubels kan vaak al voor een heel ander beeld zorgen. Haal alle accessoires, boeken en andere frutseltjes van de tafels en kasten af. Experimenteer met het verplaatsen van meubels en accessoires. Je kunt het namelijk altijd nog zo neerzetten hoe het al stond. Een handige tip: zet de bank niet helemaal tegen de muur aan. De woonkamer kan namelijk groter ogen als de bank iets naar voren komt. Afhankelijk van de grote van de ruimte kun je de bank 20 centimeter tot een meter naar voren halen. Je woonkamer lijkt niet alleen groter, maar ook luxer. 

Naast het verplaatsen van meubels kun je oude exemplaren een nieuw leven geven. Met het gebruik van een dekkende verf als chalkpaint kun je oude meubels binnen no-time opknappen. 

De kracht van verlichting

Verlichting wordt vandaag de dag nog steeds vaak onderschat in het interieur. Verlichting is niet alleen praktisch, maar creëert ook sfeer in huis. We brengen de meeste tijd `s avonds in de woonkamer door. Als je na een lange dag op de bank gaat zitten, wil je graag genieten van comfort en luxe. De juiste verlichting zorgt voor een luxe gevoel en bepaalt het gehele interieur. Bepaal de verlichting niet pas na het inrichten van de woning, maar maak van tevoren een lichtplan. Je zult zien dat met de juiste verlichting je woning er gelijk anders uit ziet. 

Een bijzondere print op de muur

Naast het verplaatsen van meubels en het aanbrengen van de juiste verlichting kan een bijzondere print op de muur een kamer een luxe uitstraling geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan behang met een grote natuurfoto erop, maar ook kunst laat de woonkamer luxer ogen. Schaf bijvoorbeeld een bijzondere poster aan en hang deze op in een gouden of zilveren lijst. Daarnaast is betonlook verf ook een echte aanrader. Met instant beton ciré kun je zelf unieke stijlelementen toevoegen aan je interieur. Het wordt kant en klaar geleverd in de gewenste kleur. Het enige wat je hoeft te doen is het aanbrengen van de verf op de muur. 

Gerelateerde berichten

Waarop letten bij het inschakelen van vloerders

Ben je toe aan een nieuwe vloer en op zoek naar een vloerder? In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten als je een vloerder wilt...

Lees meer

Epoxyvloer: mogelijkheden en kosten

Ben je al een tijdje op zoek naar een nieuwe vloer, maar weet je niet wat je wilt? Dan is epoxyvloer mogelijk de oplossing. Veel mensen kiezen...

Lees meer

Over ons

Op onze site blijf je op de hoogte van de verschillende opties op het gebied van home and living.

Contactgegevens

Via info @ basicfloor.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden