Basicfloor

3 tips voor het verven van je muur

Geplaatst op

Het wordt wel weer tijd voor een ander kleurtje op de muur. De muren in het huis bepalen voor een groot deel de sfeer in huis. Het is belangrijk dat je het professioneel aanpakt, je moet er natuurlijk elke dag tegenaan kijken. In dit artikel geven we je 3 tips voor het verven van je muur.

Het reinigen van de muren

Als eerst moet je goed kunnen werken en dat kan alleen als je genoeg ruimte hebt. Zorg dat alle meubels aan de kant zijn. Daarna is het tijd om alles af te plakken, zoals de randen en stopcontacten. Het is belangrijk dat je voordat je gaat verven, de muur gaat ontvetten. De muur ontvetten kan met verfreiniger. Als je nog kleine beschadigingen hebt kan je die ook gelijk weg werken met muurvuller. De muur moet namelijk wel mooi en egaal zijn voordat je kan gaan beginnen met verven. 

Welke kleur verf ga je gebruiken?

Misschien wel het belangrijkste van alle stappen: het uitzoeken van de verf. Het is belangrijk dat je de goede kleur voor de muren vindt, als het er eenmaal opzit dan kan het er niet meer vanaf gehaald worden. Zorg dat de kleur goed bij het interieur past. Als je ook de muren in de keuken gaat verven, dan is het een leuk idee om op een deel schoolbordverf voor te gebruiken.

De muur verven

Er zijn een paar manieren waarop je de muren kan verven. Je kan het natuurlijk op de ouderwetse manier doen en de kwast erbij pakken. Tegenwoordig is er ook een veel snellere manier, namelijk met een spuitpistool. Je kan een spuitpistool bestellen bij verfspuit.net en dan kan je gelijk aan de slag met het spuiten van de muur. Dit is een hele snelle en gemakkelijke manier om je muur een ander kleurtje te geven. 

Gerelateerde berichten

Waarop letten bij het inschakelen van vloerders

Ben je toe aan een nieuwe vloer en op zoek naar een vloerder? In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten als je een vloerder wilt...

Lees meer

Epoxyvloer: mogelijkheden en kosten

Ben je al een tijdje op zoek naar een nieuwe vloer, maar weet je niet wat je wilt? Dan is epoxyvloer mogelijk de oplossing. Veel mensen kiezen...

Lees meer

Over ons

Op onze site blijf je op de hoogte van de verschillende opties op het gebied van home and living.

Contactgegevens

Via info @ basicfloor.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden