Basicfloor

5 redenen waarom je een rolluik zou moeten aanschaffen

Geplaatst op

Het kiezen van raambekleding of zonneschermen is lastig. Er is ook veel om uit te kiezen. Rolluiken is een type raambekleding dat vaak buitenshuis wordt bevestigd. Hierdoor heb je niet per se ook nog raambekleding nodig voor binnen. Uiteraard is dat wel mogelijk. Rolluiken zijn ook een perfect alternatief voor een zonnescherm. 

Isolatie

Energiekosten worden alleen maar hoger en hoger. Goede isolatie maakt het mogelijk je huis te beschermen tegen het ontsnappen van warmte in de winter en tegen de hitte van de zon in de zomer. Met rolluiken kun je een raam volledig verduisteren en het zorgt ervoor dat de airconditioning en verwarming efficiënter werkt. Zelfs zonder airconditioning houdt het je huis soms wel tot wel 10 graden koeler in de zomer! Naast het feit dat isolatie door de luiken goed is voor de warmteregulering, houden de rolluiken ook geluid tegen. 

Goed voor de veiligheid

Aluminium rolluiken worden ook vaak gebruikt om dieven ‘af te schrikken.’ Het is uiteraard niet zo dat dieven helemaal niet meer zouden kunnen inbreken, maar ze kiezen vaak toch voor een huis met de makkelijkste toegang. Met een rolluik wordt een inbraak er niet makkelijker op. 

Kan ik eruit tijdens een brand? 

Het komt zelden voor dat er op elk raam of deur in huis rolluiken zitten, waardoor er altijd wel een uitgang vrij is. Mocht het zo zijn dat er brand uitbreekt kunnen brandweermannen de rolluiken open breken en naar binnen komen. Tegenwoordig bestaan er zelfs rolluiken die zijn verbonden aan het brandalarm. Zodra je brandalarm afgaat gaan alle rolluiken automatisch open. 

Ideaal voor mensen die in ploegendienst werken

Mensen die in ploegendienst werken en bijvoorbeeld overdag moeten slapen, kunnen door middel van een rolluik het raam volledig verduisteren en in het donker slapen. Dit draagt bij aan een goede ‘nachtrust’ en helpt de kans op een chronisch slaaptekort, met alle bijkomende nadelen, daarmee te verminderen. Rolluiken zijn te koop met motorisering, waarmee je de rolluiken makkelijk bedient. 

Rolluikonderdelen

Mocht je rolluik het ooit niet meer doen, hoef je vaak niet een heel nieuw rolluik te kopen. Door een onderdeel te vervangen is het probleem vaak alweer opgelost. Neem een kijkje op Rolluikonderdelen.nl voor rolluikonderdelen. 

Gerelateerde berichten

Vloerbedekking verwijderen: Handige tips voor een efficiënte klus

Het laten verwijderen van vloerbedekking kan een behoorlijke klus zijn, maar met de juiste aanpak en wat handige tips kun je deze taak een stuk...

Lees meer

Over ons

Op onze site blijf je op de hoogte van de verschillende opties op het gebied van home and living.

Contactgegevens

Via info @ basicfloor.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden