Basicfloor

Buurten in Loosdrecht

Geplaatst op

Loosdrecht is een dorp met ongeveer 8800 inwoners in de gemeente Wijdemeren in Noord-Holland. Loosdrecht kent 2 delen, namelijk Oud-Loosdrecht en Nieuw-Loosdrecht. Nieuw-Loosdrecht is het grootste deel van Loosdrecht, hier wonen dan ook ongeveer 6500 mensen van de 8800 inwoners in heel Loosdrecht. Loosdrecht valt onder het gebied: ’t Gooi.

Oud-Loosdrecht en Nieuw-Loosdrecht

Oud-Loosdrecht is omringd met water en ligt letterlijk aan de Loosdrechts Plassen. Dit dorpje kent 5 straten en 3 dijken. Nieuw-Loosdrecht ligt iets verder naar het oosten tegen het Loosdrechtse Bos aan. Oud- en Nieuw-Loosdrecht zijn gevormd doordat de Bisschop van Utrecht in 1400 de Zijpse kapel tot een zelfstandige parochiekerk had benoemd, waardoor er een ‘Nieuwe kerk’ en dus Nieuw-Loosdrecht ontstond. In Oud-Loosdrecht stond naast de kapel al een eigen parochie. 

De Loosdrechtse Plassen

Loosdrecht ligt aan de prachtige Loosdrechtse Plassen. In de zomer met warm weer trekken veel mensen uit Loosdrecht, maar ook nationale en internationale toeristen naar de Loosdrechtse plassen om te zwemmen, te zeilen, te roeien, te kanoën, te waterskiën of met een boot door de plassen te varen. De verschillende plassen zijn van elkaar gescheiden door eilanden en rietkragen. 

Wonen in Loosdrecht?

In Loosdrecht kun je erg mooi wonen. Je bent omringd door de plassen en de mooie natuur. Vanuit Loosdrecht ben je snel bij grote steden in de buurt, zoals Hilversum en Utrecht. Bekijk het huidige aanbod van koopwoningen op Kappelle.nl en kom in contact met onze makelaar in Loosdrecht

Makelaar van ’t Gooi – Kappelle.nl

Je kunt bij Kappelle Onroerend Goed, niet alleen terecht voor het huren of kopen van je huis, maar ook om je huis in ’t Gooi te laten taxeren en te verkopen. De makelaars van Kappelle zorgen ervoor dat jij een huis vindt waar je je thuis van kunt maken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site blijf je op de hoogte van de verschillende opties op het gebied van home and living.

Contactgegevens

Via info @ basicfloor.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden