Basicfloor

De beste tips voor het inrichten van de kinderkamer

Geplaatst op

Wanneer je er een nieuw kind op komst is dan begint ook al langzaam de voorbereiding op de nieuwe kinderkamer. Hoe ga je deze inrichten? Over deze vraag gaan we ons buigen vandaag. We geven je graag wat do’s & don’ts. Zo vermijd je veel voorkomende fouten en heb je straks een kinderkamer die op alle vakgebieden het beste aansluit bij jouw kind.

Vermijd kinderthema’s

Bij het uitzoeken van nieuwe meubels voor de kinderkamer zal het je ongetwijfeld opgevallen zijn dat er veel kinderthema’s te vinden zijn. Het is geen verkeerde keuze om een vast thema te kiezen voor de kinderkamer. Echter, raden we aan om niet te specifiek te focussen op een thema. De interesse van een kind verandert vrij snel. Je hebt hierdoor een grote kans dat je het thema om de haverklap moet veranderen. Ga dus voor een wat algemenere kinderkamer thema waar je slechts enkele accenten hoeft te leggen om je kind blij te maken.

Kies voor multifunctionele meubelen

De slaapkamer eisen van je kind zullen door de jaren heen snel veranderen. De wensen van een 10-jarig kind zijn heel anders dan een 4-jarig kind. Omdat dit door de jaren heen snel kan veranderen raden we aan om te investeren in multifunctionele meubelen. Zoals een wieg die verstelbaar is naar een peuterbed of een kinderbureau dat in de eerste jaren versteld en gebruikt kan worden als een commode. 

Voldoende opbergruimte

De kinderkamer is niet alleen een plek om te slapen maar ook om te spelen. Het is daarom een goede zaak om te investeren in opbergruimte voor kleding, speelgoed, boeken en nog veel meer. Kies makkelijk toegankelijke opbergruimtes, zodat je jouw kind kan leren opruimen. Het opruimen en ordenen van spullen is een goede, sociale gewoonte om te leren van kinds af aan en stimuleert ook verdere sociale ontwikkelingen.

Kindervriendelijke vloer

Het is aan te raden om ook rekening te houden met de vloer in de kinderkamer. Mocht je overal laminaat hebben liggen, of ander hard materiaal, dan kun je overwegen een nieuwe vloer te laten leggen. Dit is niet altijd noodzakelijk, je kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken voor een nieuw stuk tapijt. Zolang je maar de ruimte biedt waar je kind of kinderen comfortabel kunnen spelen.

Denk vooruit

Het belangrijkste is dat jouw kind straks voldoende ruimte heeft om te kunnen spelen, leren en ontdekken. Kinderen kunnen meestal de kleinste kamer hebben, maar denk goed na over het aantal en de grootte van de meubels dat je wilt aanschaffen. Je kunt ervoor kiezen om niet alles in 1 keer te kopen, maar een groeiplan te maken. Plan in welke jaren welke meubels pas bruikbaar zijn en schaf ze dan pas aan.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site blijf je op de hoogte van de verschillende opties op het gebied van home and living.

Contactgegevens

Via info @ basicfloor.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden