Basicfloor

De inrichting van een buffetkast

Geplaatst op

Met buffetkasten creëer je een prachtige landelijke uitstraling in je huis. Een buffetkast is landelijk als de kast gemaakt is van hout en authentiek is. De meeste buffetkasten hebben glazen deuren, waardoor je eenvoudig ziet wat erin staat. Hoe zorg je ervoor dat deze spullen passen bij de kast en de rest van je interieur? In deze blog geven we je een aantal tips voor het inrichten van je buffetkast.

Bepaal waar je de buffetkast voor wilt gebruiken

Een buffetkast is voor verschillende doeleinden te gebruiken. Zo zie je in veel moderne woonkamers buffetkasten terugkomen met daarin borden, kopjes, bekers en glazen netjes op soort bij soort gesorteerd. Ook zijn er veel mensen die buffetkasten gebruiken voor de opslag van al hun boeken en tijdschriften. Bepaal dus voor het aanschaffen van een buffetkast waar je de kast voor wilt gebruiken. Moet een buffetkast speciaal voor boeken of servies gebruikt worden? Zeker niet! Buffetkasten lenen zich ook perfect voor leuke decoratie spullen.

Stop niet teveel spullen in de kast

Heb je veel spullen zoals servies, boeken en keukenspullen die je zoveel mogelijk kwijt wilt in de buffetkast? Ons advies: doe dit niet! Als je de buffetkast te vol propt, dan verdwijnt de rustige en landelijke uitstraling van de buffetkast al snel. Zorg ervoor dat je niet teveel spullen in de kast stopt. Ga voor jezelf na welke spullen je niet veel gebruikt en bewaar dit soort spullen bijvoorbeeld in kastjes in je keuken waar je wat lastiger bij komt. Zo behoudt de buffetkast de landelijke en rustige uitstraling de je graag in je woonkamer wilt hebben.

Creëer qua kleuren een geheel

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de buffetkast en de spullen in de kast een geheel vormen. Dit kun je eenvoudig voor elkaar krijgen door de juiste kleuren in de kast terug te laten komen. Je bent hierin vrij om te kiezen voor juist wat fellere kleuren of neutralere kleuren. Heb je qua servies bijvoorbeeld juist vooral neutrale kleuren als wit, zwart, beige of grijs? Kies er dan voor om de rest van de spullen ook wat neutraler van kleur te laten zijn. Zo creëer je een geheel in plaats van een verzameling van allerlei verschillende kleuren en spullen.

Plaats niet passende spullen achter- of onderin

Iedereen heeft tussen bij elkaar horende spullen vast wel iets wat qua kleur of uitstraling wat minder goed bij de rest van de spullen past. Neem bijvoorbeeld fel gekleurde bekers bij doorzichtige glazen en de rest van het servies dat bijvoorbeeld wit is. We kunnen goed begrijpen dat je de bekers bij de rest van de bekers, glazen en borden wilt leggen. In dit soort gevallen kun je de spullen die niet zo goed bij de rest passen qua sfeer en uitstraling, het beste ergens achterin of onderin de buffetkast leggen.

Gerelateerde berichten

Waarop letten bij het inschakelen van vloerders

Ben je toe aan een nieuwe vloer en op zoek naar een vloerder? In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten als je een vloerder wilt...

Lees meer

Epoxyvloer: mogelijkheden en kosten

Ben je al een tijdje op zoek naar een nieuwe vloer, maar weet je niet wat je wilt? Dan is epoxyvloer mogelijk de oplossing. Veel mensen kiezen...

Lees meer

Over ons

Op onze site blijf je op de hoogte van de verschillende opties op het gebied van home and living.

Contactgegevens

Via info @ basicfloor.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden