Basicfloor

De inrichting van je mediterraanse tuin

Geplaatst op

De zomer is in volle gang en je wilt iets leuks doen op zondagmiddag, maar je hebt niet veel zin om te reizen. Wat is er dan leuker om te genieten van een picknick in je mediterraanse tuin? In deze blog geven we je een aantal voorbeelden waarmee jij eenvoudig zo’n tuin kunt aanleggen. Dit wordt een zomer om nooit te vergeten.

Veranda

Een BBQ in je eigen tuin is gezellig en lekker. Een ideale activiteit voor in de mediterraanse tuin. Het plaatje wordt compleet met een gezellige houten picknick tafel. Daar kun je dan gezellig met je vrienden en familie genieten van de heerlijkste snacks die van de BBQ komen.

Oude muurtje

De authentieke mediterraanse feel krijg je natuurlijk direct wanneer je een oud muurtje in je tuin zet. Natuurlijk hoeft dit niet echt een oud muurtje te zijn, als het er maar zo uitziet. Het gaat immers om de sfeer.

Natuursteen

Als er een element is dat zorgt voor een mediterraanse feel, dan is het wel natuursteen. Je kunt er een rand van maken voor een tuintje, maar ook als je een kiezelpad wilt afbakeren. Natuursteen in een vijver plaatsen is een van de leukste dingen, door het water komt de natuurlijke tekening van de steen naar voren.

Losse stenen en overgroeiende planten

In een mediterraanse tuin zien we vaak losse stenen en overgroeiende planten. Dit type tuin is zo’n beetje de tegenpool van de Engelse tuin met zijn gestileerde, strakke vormen. De mediterraanse tuin is deel van de Zuid-Europese cultuur waaruit een zekere losheid spreekt. Dat zien we ook terug in het design van de tuin.

Mozaïek

Een kleurrijke verrijking van je mediterraanse tuin is het mozaïek, dat vaak een beeltenis laat zien van de zon of de zee. Je kunt ook kiezen voor een mozaïek met een klassiek onderwerp. Dit soort mozaïeken zijn gevonden in Romeinse villa’s. Het zorgt voor veel sfeer.

Terracotta potten

Terracotta potten in je tuin met daarin een boompje zorgen voor een grote mediterraanse boost. Dit materiaal is gebakken klei die poreus is. De klei is rood en het aardewerk heeft geen glazuurlaag gekregen. Er worden bloempotten van gemaakt, maar ook bakjes om tapas in te doen.

Zwembad

Een ongekende luxe voor in de mediterraanse tuin (en niet alleen voor dit type tuin) is natuurlijk een zwembad. Het is heerlijk om in af te koelen en te relaxen. Dat eerste is zeker geen overbodige luxe met die klimaatverandering waarbij de zomers steeds langer duren en heter worden in ons land.

Conclusie

Er zijn tal van manieren waarop jij je mediterraanse tuin kunt inrichten. In deze blog hebben we je er een aantal geven. Om een advies op maat te kunnen krijgen, raden we je aan om een expert bij je uit de buurt te raadplegen. Bijvoorbeeld te vinden bij het dichtstbijzijnde tuincentrum.

Gerelateerde berichten

Waarop letten bij het inschakelen van vloerders

Ben je toe aan een nieuwe vloer en op zoek naar een vloerder? In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten als je een vloerder wilt...

Lees meer

Epoxyvloer: mogelijkheden en kosten

Ben je al een tijdje op zoek naar een nieuwe vloer, maar weet je niet wat je wilt? Dan is epoxyvloer mogelijk de oplossing. Veel mensen kiezen...

Lees meer

Over ons

Op onze site blijf je op de hoogte van de verschillende opties op het gebied van home and living.

Contactgegevens

Via info @ basicfloor.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden