Ben jij gek op de steigerhout trend? Dat is ook niet gek. Deze trend zet al een tijdje voort. Het zijn meubels met een uniek karakter, door het gebruik van het verweerde en gebruikte steigerhout. Maar ondanks dat veel mensen deze meubels ontzettend mooi vinden, vinden veel mensen het ook lastig om dit combineren met een vloer. In dit artikel vertellen we je graag meer over de perfecte vloer in combinatie met steigerhouten meubelen. 

Hout met hout combineren 

Misschien denk je er niet direct aan maar hout met hout combineren kan ontzettend leuk zijn. Het kan zelfs extra mooi zijn. Houd er wel rekening dat niet elke tint hout met steigerhout combineert. Koop de vloer minstens drie tinten donkerder of juist lichter dan je meubels of natuurlijk andersom! 

Ga voor contrast 

Niet iedereen vindt de combinatie hout met hout mooi. Dat is ook wel begrijpelijk. Hout geeft warmte aan je interieur. Het wordt ook veel gebruikt in moderne interieur om het meer warmte te geven. Dit wordt vaak gedaan met een kleine toevoeging van hout. Contrast in een interieur is vaak ontzettend belangrijk. Een lichte vloer gaat goed samen met donkere meubels en andersom werkt dit natuurlijk ook. Je kunt dus steigerhouten meubelen goed combineren met bijvoorbeeld een betonlook vloer of andere strakke vloeren. 

Aanpassen op interieurstijl 

Natuurlijk kun je ook kiezen op basis van de de interieurstijl. Heb je een klassieke stijl met daarin steigerhouten meubelen ge├»ntegreerd. Kies dan zeker voor de donkere houten vloer. Heb je een industrieel interieur met steigerhouten meubelen. Kies dan voor een strakke moderne vloer. Dit geldt ook voor een modern en strak interieur. Let wel op dat de vloer licht is van kleur. Hierdoor wordt het geen grote donkere ruimte. 

Welke vloer je ook kiest, zorg altijd voor een beetje contrast tussen de vloer en de meubels. Hierdoor weet je zeker dat je een sfeervol geheel krijgt. Het contrast zorgt er ook voor dat jouw meubels uit de verf komen.