Basicfloor

De voordelen van zonnepanelen en een vloerverwarming

Geplaatst op

Zonnepanelen Friesland is dé expert als het gaat over het advies en de aankoop van zonnepanelen. Zo, dat hebben we direct maar even uit de doeken gedaan. Er zitten veel voordelen aan zonnepanelen. We nemen ze even met je door. 

Hernieuwbare energie

Zonne-energiesystemen halen energie uit de zon. Panelen op je dak helpen de koolstofuitstoot te verminderen en onze collectieve afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen. Door zonne-energie te installeren, verklein je niet alleen je koolstofvoetafdruk, maar draagt je ook bij tot de productie van hernieuwbare energie wanneer je de energie van de panelen naar het net exporteert.

Verminder wat je betaalt voor elektriciteit

Je voorziet in een deel van je energiebehoefte met de elektriciteit die je zonne-energiesysteem heeft opgewekt. Dit zou moeten betekenen dat je minder betaalt voor de stroom die je gebruikt. Hoeveel je bespaart, hangt af van de grootte van je zonnestroomsysteem en je elektriciteitsverbruik.

Je kunt niet alleen minder betalen voor de elektriciteit, maar ook betaald krijgen voor het overschot aan elektriciteit dat je opwekt door het aan het net te leveren. Dit wordt een ‘feed-in-tarief’ genoemd.

Waardestijging van onroerend goed

Als je je huis wilt verkopen, kan de installatie van zonne-energiesystemen de waarde ervan verhogen. Op basis van enquêtes denken veel mensen dat zonnepanelen waarde aan een woning toevoegen, en schattingen suggereren dat een 5kW zonnepaneel installatie ongeveer 29.000 euro aan de waarde van een huis kan toevoegen. Dat is een heldere investering.

Lage onderhoudskosten

Zonne-energiesystemen hebben over het algemeen niet veel onderhoud nodig. Je hoeft ze alleen maar relatief schoon te houden; een paar keer per jaar schoonmaken is voldoende. Na het dekken van de initiële kosten van het zonne-energiesysteem, kun je zeer weinig uitgaven verwachten voor onderhoud en reparatiewerkzaamheden. De gemiddelde kosten van een jaarlijkse inspectie door een gekwalificeerde inspecteur bedragen ongeveer 150 tot 200 euro.

Vloerverwarming en zonnepanelen 

Het is een heerlijke combinatie: vloerverwarming en zonnepanelen. Door de zonnepanelen bespaar je al op de energierekening. Hetzelfde geldt voor een vloerverwarming. Combineer de twee en je hebt een superrendement. Vloerverwarming verwarmt namelijk een stuk efficiënter dan een ouderwetse CV-installatie met radiatoren. 

Gerelateerde berichten

Waarop letten bij het inschakelen van vloerders

Ben je toe aan een nieuwe vloer en op zoek naar een vloerder? In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten als je een vloerder wilt...

Lees meer

Epoxyvloer: mogelijkheden en kosten

Ben je al een tijdje op zoek naar een nieuwe vloer, maar weet je niet wat je wilt? Dan is epoxyvloer mogelijk de oplossing. Veel mensen kiezen...

Lees meer

Over ons

Op onze site blijf je op de hoogte van de verschillende opties op het gebied van home and living.

Contactgegevens

Via info @ basicfloor.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden