Basicfloor

Epoxyvloer: mogelijkheden en kosten

Geplaatst op

Ben je al een tijdje op zoek naar een nieuwe vloer, maar weet je niet wat je wilt? Dan is epoxyvloer mogelijk de oplossing. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor epoxyvloer. Niet alleen particulieren, maar ook industriële- en winkelpanden gebruiken het vaak. Wil je weten waarom? Lees dan deze pagina!

Op deze pagina vertellen we over wat een epoxyvloer is, wat het kost en wat de mogelijkheden ervan zijn.

Wat is een epoxyvloer?

Epoxy is een kunststof dat uit aardolie komt. Het is dan ook een gietvloer. Epoxyvloer is erg hard en is daarom ook stoot- en krasvrij. Dit is dan ook de reden waarom het vaak wordt gebruikt in industriële- en winkelpanden. Naast de harde eigenschap van de epoxyvloer is het ook erg makkelijk om te reinigen.

Wat zijn de kosten van epoxyvloer?

Als je een vloeroppervlakte hebt tussen de 20m2 en 50m2 dan betaal je gemiddeld €110,- per m2 epoxyvloer inclusief btw. Bij een oppervlakte tussen de 50m2 en 100m2 kost het gemiddeld €80,- per m2 inclusief btw. Het is dus uiteindelijk ook goedkoper wanneer je een groter oppervlak hebt dat epoxyvloer nodig heeft.

De overige oppervlaktes zijn 100m2 tot 150m2 en 150m2 tot 200m2. Voor 100m2 tot 150m2 betaal je gemiddeld €70,- per m2 inclusief btw. De kosten lopen af tot €65,- per m2 inclusief btw bij een oppervlakte tussen de 150m2 en 200m2.

Al deze kosten zijn gemiddeldes en kunnen in de actualiteit afwijken.

Wat zijn de mogelijkheden met epoxyvloer?

Ten eerste heb je met epoxyvloer keuze uit veel verschillende kleuren. Zo kan je dus de vloer aanpassen aan de stijl van jouw huis/pand. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een groene kleur, witte kleur, grijze kleur of in de gewone natuurtint van de epoxy.

Je kunt de epoxyvloer bijna overal wel in je huis of pand plaatsen, dit komt mede doordat het zo gemakkelijk schoon te maken is. In je huis kan je de vloer bijvoorbeeld in de garage leggen, maar ook in de badkamer, woonkamer, keuken etc. mogelijkheden zat dus!

Je tevens ook voor kiezen om zelf de vloer te gaan leggen of juist om dit te laten doen door een gespecialiseerd bedrijf. Wil je meer weten over epoxyvloeren of juist over alternatieve vloeren? Neem een kijkje bij deze artikelen.

Gerelateerde berichten

Waarop letten bij het inschakelen van vloerders

Ben je toe aan een nieuwe vloer en op zoek naar een vloerder? In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten als je een vloerder wilt...

Lees meer

Over ons

Op onze site blijf je op de hoogte van de verschillende opties op het gebied van home and living.

Contactgegevens

Via info @ basicfloor.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden