Basicfloor

Gietvloeren zitten je huis als gegoten

Geplaatst op

Als je op zoek bent naar nieuwe wooninspiratie of iets wat je ruimte gelijk een strakke en moderne look geeft ben je bij gietvloeren Zwolle aan het juiste adres. Gietvloeren worden steeds populairder en zitten je huis als gegoten. Gietvloeren kan je het best door vakmensen laten leggen. Gelukkig kan dit in elke regio, zo ook in Zwolle en Drenthe. Alhoewel het leggen van gietvloeren uitbesteed wordt, kan het geen kwaad om te kijken naar hoe deze vloeren gelegd, of beter gezegd, gegoten worden. Zo kan jij uiteindelijk nog beter een keuze maken voor een strakke look bij jou in huis.

Het gieten van vloeren

Er komt aardig wat kijken bij het gieten van vloeren. Gelukkig zijn er specialisten die je deze taak graag uit handen nemen in alle regio’s, zo ook in Zwolle. Een gietvloer wordt namelijk niet simpelweg gelegd. Eerst moeten er een aantal dingen voorbereid worden. Wij gaan wat dieper in op de verschillende lagen die worden gelegd voordat je een mooi en egaal eindresultaat ziet. Voordat er überhaupt iets gelegd kan worden wordt eerst goed gekeken naar de ondergrond. Dit is erg belangrijk, omdat de ondergrond een solide basis moet zijn voor de gietvloer. Daarom is het erg belangrijk dat er geen sprake is van kuiltjes of deukjes en dat de vloer dus mooi strak is. Als dit nog niet het geval is dan wordt dit nog gedaan. Het kan voorkomen dat hierna de ondergrond nog ruwer wordt gemaakt. Dit is met name erg belangrijk in verband met het hechtingsproces. De laag die hierna wordt aangebracht wordt de primer genoemd en dit gebeurt ook in het kader van een goede hechting. Ook is de primer een preventiemaatregel die voorkomt dat de gietvloer niet verder in de ondergrond trekt. Deze laag moet eerst drogen voordat er verder gegoten kan worden.

Vloeren die zitten als gegoten: gietvloer Zwolle

Nog voordat de uiteindelijke gietvloer wordt gegoten, moet er nog een schraplaag gegoten worden. Dit gebeurt om een gelijk en effen resultaat te garanderen. Deze laag vult namelijk eventueel overgebleven kuiltjes en deuken op zodat de gietvloer een mooi aansluitend geheel wordt. Als deze laag droog is, is het dan eindelijk tijd voor de gietvloer zelf. Hoe deze eruit ziet, is deels afhankelijk van je eigen wensen. Tenslotte is er dan nog een toplaag die wordt toegevoegd. Hoe deze eruit ziet is ook weer afhankelijk van je eigen keuze, deze kan mat of glanzend zijn voor een extra passende afwerking.

Gietvloeren in Zwolle

Zoals je inmiddels in de gaten hebt, gaat het gieten van een goede gietvloer niet over een dag eis en komt er ontzettend veel kennis en kunde bij kijken. Gelukkig zijn er specialisten in het leggen van gietvloeren die je al te graag uit de brand helpen. Voor betrouwbare vloeren in de regio kan je bijvoorbeeld terecht bij gietvloeren Zwolle.

Gerelateerde berichten

Waarop letten bij het inschakelen van vloerders

Ben je toe aan een nieuwe vloer en op zoek naar een vloerder? In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten als je een vloerder wilt...

Lees meer

Epoxyvloer: mogelijkheden en kosten

Ben je al een tijdje op zoek naar een nieuwe vloer, maar weet je niet wat je wilt? Dan is epoxyvloer mogelijk de oplossing. Veel mensen kiezen...

Lees meer

Over ons

Op onze site blijf je op de hoogte van de verschillende opties op het gebied van home and living.

Contactgegevens

Via info @ basicfloor.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden