Basicfloor

Handige tips bij het kopen en gebruiken van kunstgras

Geplaatst op

Waar moet je aan denken?

Kunstgras koop je niet dagelijks, het is dan ook niet verwonderlijk dat er vragen kunnen opkomen. In deze blog willen we graag een aantal zaken met je doornemen, die belangrijk zijn wanneer je kunstgras gaat aanschaffen. Of het nu gaat om de kwaliteit, het leggen, verzorgen of het gebruik: er zijn dingen die je over het hoofd kunt zien. Kijk snel met ons mee naar de handige tips.

Kwaliteit van aankoop

Er is een groot aantal soorten kunstgras op de markt en er bestaan ook grote verschillen in kwaliteit. Waar ligt dat nu precies aan? Het zit heel eenvoudig in elkaar: de kwaliteit van het kunstgras wordt bepaald door de hoeveelheid vezels per vierkante meter. Natuurlijk speelt het soort materiaal ook een rol. De regel geldt: hoe meer vezels hoe slijtvaster het kunstgras is. Een andere regel geldt ook in de kunstgrashandel: goedkoop is vaak duurkoop. Een kunstgrasmat uit China kan heel aanlokkelijk geprijsd zijn, maar de kwaliteit houdt vaak niet over. Kunstgras kopen is prijs/kwalitatief gezien voordeliger in Europa. Zeker producten uit Nederland zijn een aanrader als het om kwaliteit gaat. Goed kunstgras kan wel 10 jaar lang zijn kleur behouden.

Leggen van het kunstgas

Kunstgras vraagt om een speciale verzorging. Vaak is het verstandig om kunstgras in te strooien met zand. Het zand zorgt ervoor dat de vezels van het kunstgras niet plat gaan liggen. Platliggende vezels slijten snel. Daarnaast ligt een ingestrooide grasmat ook een stuk mooier en waait deze niet zo snel op. Er is speciaal strooizand verkrijgbaar om kunstgras mee in te strooien.

Warmte en kunstgras

Het grote verschil tussen gras en kunstgras spreekt natuurlijk voor zich, het eerste herstelt zich en het tweede niet. Als er een schroeiplek op een mat kunstgras ontstaat door een BBQ of door een lucifer die achteloos weggegooid wordt, dan blijft deze plek te zien. Natuurlijk kun je altijd oplossingen vinden om deze plek te maskeren, maar mooier wordt de mat er niet op. Daarnaast is het ook oppassen geblazen met mooie glazen omhulsels van kaarsen of dergelijke accessoires. Als de zon erop schijnt, kunnen deze glazen objecten een lichtbundel vormen die een brandplek veroorzaakt op het gras.

Wat een plezier!

We hebben het hierboven gehad over de zaken waar je aan moet denken bij het kopen en gebruiken van kunstgras. Maar laten we vooral niet vergeten hoe leuk het is om kunstgras te hebben en wat een gemak je er van hebt. Een mat van kunstgras is een uitkomst als je kinderen hebt, want zij houden ervan om te ravotten, maar jij houdt er niet van om vaak de was te doen, omdat de kleren vol grasvlekken zitten. Vanzelfsprekend hoef je het nooit te maaien, wat erg veel werk scheelt.

Conclusie

Kunstgras is een ideale vervanger voor natuurlijk gras. Het ziet er levensecht uit, zorgt voor een gezellige sfeer in de tuin en gaat lang mee. Het is wel raadzaam om je goed te laten adviseren, wanneer je besluit een kunstgras mat te laten leggen.

Gerelateerde berichten

Waarop letten bij het inschakelen van vloerders

Ben je toe aan een nieuwe vloer en op zoek naar een vloerder? In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten als je een vloerder wilt...

Lees meer

Epoxyvloer: mogelijkheden en kosten

Ben je al een tijdje op zoek naar een nieuwe vloer, maar weet je niet wat je wilt? Dan is epoxyvloer mogelijk de oplossing. Veel mensen kiezen...

Lees meer

Over ons

Op onze site blijf je op de hoogte van de verschillende opties op het gebied van home and living.

Contactgegevens

Via info @ basicfloor.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden