Basicfloor

Hoe maak ik een binnentuin?

Geplaatst op

Mensen houden van tuinen en zijn hier vele uren in het jaar soms zoet mee. Het is natuurlijk ook erg fijn om met natuur bezig te zijn, zeker in tijden wanneer het stressvol is zoals nu het geval is in de coronatijd. Dan wil je gewoon met de natuur bezig zijn om een beetje tot rust te komen met familie en vrienden of alleen. Daarbij kun je erg genieten van een mooi verzorgde tuin, bijvoorbeeld om te profiteren van het mooie weer. Dan voel je je helemaal alleen met de natuur. Maar hoe zit het als het slecht weer is en je niet in de tuin kunt zitten? Dan is een binnentuin een oplossing. We gaan dit idee vlug met je doornemen.

Creëer een binnentuin 

Het hele idee van de binnentuin is natuurlijk helemaal niet nieuw, want in de 19e eeuw zag je al verschillende variaties van dit concept. Één van de geliefde tuinen uit die tijd is de oranjerie, daarin stonden allerlei tropische bomen, bijvoorbeeld sinaasappelbomen. Dit was een gebouw van een riante hoogte dat voor het grootste deel uit glas bestond. Het hele idee was natuurlijk dat er voldoende zonlicht door de ramen naar binnen kon vallen; het moest warm zijn binnen omdat de bomen dit nodig hadden.

Tegenwoordig hebben veel mensen een uitbouw aan hun woning, specifiek hebben we het dan over de serre, dit is een deel van het van het huis dat doorloopt in de tuin en een open karakter heeft, zodat veel zonlicht naar binnen kan vallen. We treffen er dus veel ramen aan die het mogelijk maken om planten en bomen in de ruimte neer te zetten die veel licht vragen.

In een serre die van een riante grote is (dus niet een hele kleine!), kun je gemakkelijk een binnentuin creëren. We zijn zelf erg dol op palmbomen of olijfbomen, die zien er mooi uit en zijn verkrijgbaar in klein formaat. Ze zullen natuurlijk gaan groeien, hier heb je ook zelf een bepaalde invloed op; wanneer ze groter zijn, dan kun je ze in de tuin planten. Zet ze dan wel een beetje beschut neer. 

Inrichting binnentuin 

Een binnentuin heeft natuurlijk een leuke inrichting nodig, zoals een zitgedeelte compleet met tafel en stoelen. Zo kun je met familie en vrienden lekker binnen zitten in de binnentuin. Er zijn talloze mogelijkheden. Zoek eens een tuincentrum op om te kijken wat je allemaal neer kunt zetten in je binnentuin. Dit zijn echt niet per se alleen de ouderwetse klapstoelen, want er zijn complete banken om een lounge gedeelte te maken verkrijgbaar.

Wanneer we kijken naar de ideale situatie voor een binnentuin, dan is het zo dat wanneer je buitenaf woont je makkelijker een riante binnentuin kunt maken. Dat heeft natuurlijk met de ruimte achter je woning te maken waar een serre gemaakt kan worden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site blijf je op de hoogte van de verschillende opties op het gebied van home and living.

Contactgegevens

Via info @ basicfloor.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden