Basicfloor

Hoe past mijn vloer bij de nieuwste interieurtrend chinoiserie?

Geplaatst op

Wat zijn wij verliefd op deze eclectische interieurstijl! Chinoiserie. Spreek uit: shin-wa-se-rie. De term komt van het Franse woord “chinois” wat Chinees betekent. Ondanks de verwijzing naar China, is chinoiserie bovenal een Europese interpretatie van de Aziatische cultuur en zijn decoratieve kunsten. De basis van chinoiserie ligt in de 17e eeuw, de Gouden Eeuw dus. Het verre Azië was een exotische droombestemming en dat kan je wel zien aan het interieur en wat zijn wij dankbaar om de moderne revival.

Wat kenmerkt chinoiserie?

Beeld je een Chinese vaas in, of het interieur van je lokale chinees restaurant. De kleuren die je je inbeeldt zijn waarschijnlijk erg uiteenlopend, echter komen bepaalde motieven terug zoals (kraan)vogels, tempels en bloesems in combinatie met rijke materialen zoals goud en velours. Lampionnen, grote spiegels, hoge plafonds en kleurrijke planten sieren het chinoiserie interieur. Denk brocante, maar dan met een aziatische inslag.

Tell me more about the floors

Chinoiserie is een trend met veel kleuren en prints. De roep om een relatief neutrale vloer klinkt daarom luider dan ooit. Op die manier creëer je de perfecte achtergrond waartegen de krullen en prullaria tentoongesteld kunnen worden. Een houten vloer is de geschikte materiaalkeuze in je interieur. Esco vloeren is professionele leverancier van vloeren. De vakmensen kunnen je helpen in de keuze maken van een houten vloer. Denk brocante, maar dan met een aziatische inslag.

Pak uit met uniek keukenontwerp

Denk niet dat de interieurtrend enkel toepasbaar is in de woonkamer. De keuken is nog een ruimte waar je perfect kan uitpakken met de nieuwste interieurtrend. Denk dus ook bij je keukenrenovatie aan een eclectisch keukenontwerp. Door je keuken te renoveren en te voorzien van schappen en praktische keukenkastjes kan je de kleurrijkste borden en Chinese vazen etaleren.

Gerelateerde berichten

Waarop letten bij het inschakelen van vloerders

Ben je toe aan een nieuwe vloer en op zoek naar een vloerder? In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten als je een vloerder wilt...

Lees meer

Epoxyvloer: mogelijkheden en kosten

Ben je al een tijdje op zoek naar een nieuwe vloer, maar weet je niet wat je wilt? Dan is epoxyvloer mogelijk de oplossing. Veel mensen kiezen...

Lees meer

Over ons

Op onze site blijf je op de hoogte van de verschillende opties op het gebied van home and living.

Contactgegevens

Via info @ basicfloor.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden