In deze blog gaan we je uitleggen hoe je gemakkelijk een muziekstudio thuis kunt inrichten. Het is niet heel moeilijk, maar je moet wel net even weten hoe het zit. Daarom geven we je een aantal tips waarmee je zelf snel een studio onder je dak hebt. Lees gauw verder!

Makkelijk uitvoerbare tips

Er zijn een aantal tips die je relatief gemakkelijk kunt uitvoeren. Kijk met ons mee naar deze tips:

·        Ondergrond

Wanneer je een studio op de begane grond hebt, dan is het een goed idee om een stevige ondervloer te maken die ook isoleert. Betonplaten zijn dan een goede optie. Het zeker een stuk beter dan een houten vloer die kraakt. Op een betonvloer kun je ook zwarte apparatuur neerzetten.

·        Geluidsisolatie

Om te zorgen dat niet de hele wijk op stelten staat wanneer je een gitaar aanslaat om 22.00 uur in de avond, is het heel slim om geluidsisolatie op de muren en de deur te maken. Meestal wordt er gewerkt met schuimrubber, dit is een manier om geluid te absorberen. Natuurlijk kan het ook met eierdozen, maar dat ziet er minder stijlvol uit. Je kunt een cabine maken waarin je de studio situeert, zo hoef je niet de hele garage of kamer geluidsdicht te maken.

·        Opnameapparatuur  

Voor een relatief klein bedrag heb je al een computer om mee op te nemen. Wanneer je werk met een Windows PC, dan kun je eenvoudig een microfoon in de geluidskaart prikken en een gratis audioprogramma downloaden: Audacity, maar er zijn meer opties, ook goed betaalbare. Als je het iets beter wilt opnemen, dan ga je voor een condensator microfoon en extra geluidskaart.

Conclusie

Wanneer je een instrument bespeelt en kunt zingen of rappen, dan heb je goede mogelijkheden om muziek te maken en op te nemen. Zeker tot op een redelijk hoog niveau. Je demo’s kun je next-level maken in een studio met state of the art apparatuur.