Basicfloor

Hulp bij het kiezen van tegels voor in huis

Geplaatst op

Er is oneindig veel keuze in verschillende soorten tegels. Voor iedere ruimte in je woning is er wel een tegel die perfect aansluit bij de rest van de ruimte. Ga maar eens langs bij een tegeloutlet en kom erachter hoe enorm veel keuze er is in bijvoorbeeld vloertegels en wandtegels. Deze tegels verschillen van elkaar in kleur, formaat en materiaal. In deze blog helpen we je op weg bij het kiezen van de juiste tegel voor in je woning.

Formaat van de tegel

Allereerst heb je de keuze uit tegels in verschillende formaten. Zo kun je bijvoorbeeld voor de woonkamer gaan voor wat grotere tegels, zodat de ruimte en het grote oppervlakte van de woonkamer goed naar voren komen. Grotere tegels geven het geheel een strakke uitstraling. Heb je liever een wat knussere sfeer en speelser effect in de ruimte? Kies dan bijvoorbeeld voor in de badkamer voor wat kleinere tegels. We raden het aan om bij de keuze van het formaat tegel rekening te houden met de grootte van de ruimte. In grotere ruimtes komen grote vloer- en wandtegels beter tot hun recht en in kleinere ruimtes is dit het geval voor kleine wand- en vloertegels.

Kleur van de badkamertegel

Ook voor wat betreft kleuren heb je bij veel tegeloutlets een enorme keuze. We raden het aan om bij de keuze voor een kleur goed te kijken naar de rest van de ruimte. Tegels bepalen namelijk voor een groot deel de sfeer van de ruimte en de kleur van de tegel maakt hier een belangrijk onderdeel vanuit. We adviseren je verder om bij kleinere ruimtes te gaan voor lichte kleuren, zodat de ruimte groter lijkt. Het scheelt dat een tegeloutlet genoeg keuze heeft in tegels die licht van kleur zijn.

Materiaal van de tegel

Bij veel tegeloutlets heb je keuze uit tegels van houtlook, natuursteen en andere mooie materialen. Het is van belang om bij de keuze voor het materiaal rekening te houden met de veiligheid, levensduur en uitstraling van de tegel. Zo geeft ieder materiaal tegel weer een andere uitstraling aan de ruimte en gaan lang niet alle materialen even lang mee. Ook is het ene materiaal gladder met vocht dan het andere. Wel zo belangrijk om in je achterhoofd te houden als het bijvoorbeeld gaat om de badkamer.

Gerelateerde berichten

Waarop letten bij het inschakelen van vloerders

Ben je toe aan een nieuwe vloer en op zoek naar een vloerder? In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten als je een vloerder wilt...

Lees meer

Epoxyvloer: mogelijkheden en kosten

Ben je al een tijdje op zoek naar een nieuwe vloer, maar weet je niet wat je wilt? Dan is epoxyvloer mogelijk de oplossing. Veel mensen kiezen...

Lees meer

Over ons

Op onze site blijf je op de hoogte van de verschillende opties op het gebied van home and living.

Contactgegevens

Via info @ basicfloor.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden