Basicfloor

Leuke woonkamerideeën met houten jaloezieën

Geplaatst op

Je kunt zo veel leuke dingen doen met houten jaloezieën, echt een manier om sfeer te maken in huis. Daarnaast zorgen ze ook voor een bepaalde energiebesparing. In deze blog geven we je een aantal styling tips.

De voordelen van houten jaloezieën

Houten jaloezieën zijn een van de mooiste decoraties voor het raam. In elke kamer zorgen ze voor luxe en in een handomdraai geef je met deze jaloezieën een moderne look aan je woning. Ze zijn niet alleen heel erg mooi, ook zijn ze erg praktisch. Tocht krijgt door deze raamdecoratie echt geen kans en mensen op straat kunnen niets zien van wat er binnen in je huis gebeurd, ze zorgen dus voor energiebesparing en veel privacy.

Stijl tips

Je kunt van alles doen qua styling met houten jaloezieën:

Houten jaloezieën grijs of wit

Grijs komt in vele tinten, van warm tot koel. Vele soorten grijs hebben een heel eigen effect. Afhankelijk van je smaak kun je er een koele, krachtige, rustige of warme look mee maken. Niet alleen passen natuurlijke kleuren bij grijs of wit, ook felle kleuren mogen er zijn. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie: rood/donkergrijs of geel/donkergrijs, groen/wit, blauw/wit.

Zwarte jaloezieën van hout

Deze kleur maakt een interieur heel bijzonder. Je moet er wel een beetje durf voor hebben en weten te doseren, want het kan al snel te donkere worden met zwart. Zwart is een temperamentvolle kleur die je woning vaak optisch kleiner maakt, maar je krijgt er ook veel sfeer voor terug. Zwarte houten jaloezieën zorgen voor een intieme sfeer en als je gebruik maakt van felle kleuren in het interieur, kun je snel in huis een elegante look creëren.

Houten jaloezieën van taupe

De kleur Taupe is een echte basistint die goed past in een modern en luxe interieur. Deze kleur zit tussen grijs en bruin in. Veel professionele stylisten gebruikten de tint heel slim om kleurcontrasten te neutraliseren, wanneer ze bijvoorbeeld veel verschillende tinten gebruiken of dat er tinten gebruikt zijn die sterk contrasteren. Een ander voordeel van deze tint is dat je woning er een huiselijke warme sfeer door krijgt.

Verschillende interieurstijlen

Wanneer je kiest voor houten jaloezieën dan kunt je er zeker van zijn dat ze passen bij verschillende interieurstijlen, denk daarbij aan een klassieke, strak moderne of juist een landelijke stijl. Een mooie houtsoort is lindehout, hierdoor krijgen de jaloezieën een warme en luxe uitstraling. Dit hout heeft ook een lange levensduur als het goed behandeld wordt met een speciale beits.

Informatie vragen

Net als met andere producten is het goed om geïnformeerd houten jaloezieën te kopen. Laat je daarom door een expert adviseren. Wist je dat dure houten jaloezieën niet per se iets over de kwaliteit zeggen? Goedkope houten jaloezieën hebben vaak een bijzonder hoge kwaliteit.

Gerelateerde berichten

Waarop letten bij het inschakelen van vloerders

Ben je toe aan een nieuwe vloer en op zoek naar een vloerder? In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten als je een vloerder wilt...

Lees meer

Epoxyvloer: mogelijkheden en kosten

Ben je al een tijdje op zoek naar een nieuwe vloer, maar weet je niet wat je wilt? Dan is epoxyvloer mogelijk de oplossing. Veel mensen kiezen...

Lees meer

Over ons

Op onze site blijf je op de hoogte van de verschillende opties op het gebied van home and living.

Contactgegevens

Via info @ basicfloor.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden