Basicfloor

Ouderwetse bureaus die je niet vaak meer ziet

Geplaatst op

Bepaalde stijlen en toepassingen voor wat betreft interieur en huisinrichting komen en gaan. Sommige bureaus hebben hun meest populaire periode gehad. Bepaalde toepassingen zijn vandaag de dag niet echt meer nodig, bepaalde beroepen bestaan niet meer en sommige stijlen zijn ook niet meer van deze tijd. In deze blog geven we je een aantal voorbeelden van bureaus die je tegenwoordig niet meer zo vaak zult zien.

Credens bureau

Credens bureaus combineren, zoals de naam al aangeeft, een bureau met een kast vol met credens. Dit is een meubelstuk dat normaal gesproken gereserveerd is voor eet- of woonkamers, gewaardeerd om zijn mode en nut. In combinatie met een bureau profiteer je van de voordelen van beide meubels, zolang je de ruimte hebt om er een te hebben.

Secretariaatsbalie

Dit is een type bureau met daarop een scharnierend tafelblad, dat op zijn beurt weer wordt bekroond door een boekenkast, meestal afgesloten met deuren of laden. Het geheel is meestal een enkel, hoog en zwaar sierlijk meubelstuk. Oorspronkelijk waren er mensen die een luxueus bureau wilden, maar geen ruimte hadden voor een formeel rolmodel.

Roll-Top Desk

Mijn ouders hadden een spectaculair antiek roll-top bureau in de woonkamer dat ze bij een oude antiekwinkel hadden gekocht en gerepareerd.  Je hoeft echter geen antieke te kopen; je kunt ze ook nog nieuw kopen.

Een roll-top desk is een bureau waar een kap over het bureaublad naar beneden rolt om alle inhoud vast te zetten.  Hoewel het niet het meest praktische bureau, vooral voor computergebruik, kan het een mooi meubelstuk zijn in elk kantoor, woonkamer of slaapkamer.

Er zijn 3 mogelijke configuraties:

  • Laden aan beide zijden;
  • Laden aan de linkerkant; en
  • Laden aan de rechterkant.

Conclusie

Wat je uiteindelijk ook kiest voor type bureau, de ouderwetse en traditionele bureaus hebben nog steeds een statige uitstraling die vraagt om aandacht. Het prachtige ontwerp en model spreekt van een tijd die niet meer is.

Gerelateerde berichten

Waarop letten bij het inschakelen van vloerders

Ben je toe aan een nieuwe vloer en op zoek naar een vloerder? In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten als je een vloerder wilt...

Lees meer

Epoxyvloer: mogelijkheden en kosten

Ben je al een tijdje op zoek naar een nieuwe vloer, maar weet je niet wat je wilt? Dan is epoxyvloer mogelijk de oplossing. Veel mensen kiezen...

Lees meer

Over ons

Op onze site blijf je op de hoogte van de verschillende opties op het gebied van home and living.

Contactgegevens

Via info @ basicfloor.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden