Houten vloeren zijn mooi, maar het kan lastig zijn om ze schoon te maken. Het verwijderen van vuil kan echter een groot verschil maken in onder andere de levensduur van houten vloeren. Gelukkig zijn er een paar tips en trucs om een houten vloer eenvoudig weer schoon te maken.

Tip 1: Ga voor een gietvloer

Met een gietvloer, bijvoorbeeld van Senso Vloeren, heb je een prachtige en tegelijkertijd onderhoudsvriendelijke vloer die veel minder onderhoud behoeft dan een houten vloer. Daarom raden we je aan voor een mooie gietvloer te gaan! Blijf je toch bij een houten vloer? Ga dan verder met lezen voor de volgende tips.

Tip 2: Inlezen

Voordat je begint met schoonmaken, doe je er goed aan om eerst de vloer in je huis een beetje te leren kennen. Lees je in, kijk wat het beste helpt bij het reinigen van de vloer, en zoek op wat je moet doen om de vloer zo goed mogelijk te beschermen. Op deze manier zorg je voor een zo lang mogelijke levensduur maar ook dat de vloer zo lang mogelijk mooi blijft.

Tip 3: Gebruik een zacht reinigingsmiddel

Vermijd bij het reinigen van je vloeren producten met een hoog alkalisch gehalte, schurende middelen of ammoniak – dit alles kan krassen op de vloer veroorzaken. Gebruik in plaats daarvan een zachte pH-zeep (of een beetje afwasmiddel) gemengd in warm water. Om te reinigen, dompel je de dweil eenvoudigweg onder in het mengsel. Breng de mop vervolgens aan op het oppervlak.

Tip 4: Gebruik geen azijn om schoon te maken

Azijn mag dan een veelvoorkomend doe-het-zelfreinigingsmiddel zijn, maar het heeft niets te zoeken op vloeren. Sommigen suggereren zelfs dat azijn houten vloeren een smerige geur geeft. Bovendien wilt je ook geen gewoon water gebruiken, want dat verspreidt het vuil alleen maar. Zeepwater is het beste middel.