Basicfloor

Waarom spouwspouwmuurisolatie een must-have is als je wil besparen?

Geplaatst op

Iedereen wil besparen op de verbruikte energie en doet dit niet alleen voor het geld. Ook het milieu is een belangrijke motivatiebron om te besparen. Spouwmuurisolatie is daarbij onmisbaar. Lees in deze blog over de voordelen van spouwmuurisolatie.

Besparing op vele vlakken

Een oude woning met veel stijl heeft niet altijd de juiste isolatiematerialen die bij onze moderne tijd passen. Speciale spouwmuurisolatie voor deze oude panden is zo ontworpen, dat het gemakkelijk van binnenuit de muur kan isoleren. Het gaat vaak om ruimtebesparende en vochtregulerende materialen. Wist je dat je een kleine 1000 euro op de energiekosten kan besparen wanneer je een goede isolatie laat aanbrengen? Daarnaast spaar je het milieu door een verminderde CO2-uitstoot. Zo bespaar je op meerdere vlakken en draagt je bij aan een beter klimaat.

Vooruitgang in comfort

Een oude woning staat bekend om zijn authentieke gezicht, sfeervolle vertrekken, maar ook zeker om zijn tochtige plekken. Nee, een monumentaal pand zonder goede spouwmuurisolatie is niet altijd even comfortabel. Ook schimmel en vocht zijn vaak ongenode gasten in een oude woning. Goed om te weten dat een moderne isolatie deze problemen kan verhelpen.

Eenvoudige methode van isoleren

Het isoleren van uw woning is geen lastig proces. Voor het isoleren van de spouwmuur worden vaak HR++ thermoparels gebruik of glas- en steenwol. Deze materialen worden voor het grootste deel van de isolatieproducten gebruikt. Voordat de woning geïsoleerd kan worden moet er een onderzoek van de spouw (ruimte tussen binnen- en buitenmuur) plaatsvinden, deze moet schoon en leeg zijn. Vervolgens wordt het isolatiemateriaal door een klein gat in de muur de spouw in geblazen.

Kosten isolatie

Je hoeft de kosten voor de isolatie van je muren meestal niet alleen te dragen, want er zijn soms landelijke, provinciale of gemeentelijke subsidies beschikbaar voor spouwmuurisolatie van je pand. Informeer bij de desbetreffende instantie naar de mogelijkheden.

Wat je zelf kunt doen voor een goed binnenklimaat

Je kunt van alles aan isolatie doen om energie te besparen, maar er zijn altijd nog dingen die jezelf kunt doen voor een extra goed klimaat.

  • Ventileer de ruimte goed
  • Kies voor isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde
  • Laat je informeren over eventuele subsidiemogelijkheden voor isolatie van je woning

Conclusie

Spouwmuurisolatie is een uitstekende manier om oude woningen en monumentale panden beter te isoleren. Dit heeft als voordeel dat je geld bespaart op de energierekening. Daarnaast is deze techniek erg goed om vocht uit je huis te weren. Vochtproblemen zorgen voor een gezondheidsproblemen, deze kun je dus voorkomen met een gedegen spouwmuurisolatie.

Gerelateerde berichten

Waarop letten bij het inschakelen van vloerders

Ben je toe aan een nieuwe vloer en op zoek naar een vloerder? In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten als je een vloerder wilt...

Lees meer

Epoxyvloer: mogelijkheden en kosten

Ben je al een tijdje op zoek naar een nieuwe vloer, maar weet je niet wat je wilt? Dan is epoxyvloer mogelijk de oplossing. Veel mensen kiezen...

Lees meer

Over ons

Op onze site blijf je op de hoogte van de verschillende opties op het gebied van home and living.

Contactgegevens

Via info @ basicfloor.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden