Basicfloor

Wat zijn de voordelen van Trespa platen?

Geplaatst op

Trespa is een van de meeste bekende merken op het gebied van HPL-platen. HPL staat voor High Pressure Laminate en geeft direct aan dat het gaat om kunststof platen die onder zeer hoge druk worden geproduceerd. HPL platen van Trespa bestaan grofweg uit twee materialen: houtvezels en hars. Beide materialen worden onder extreem hoge druk samengeperst, waardoor er een kunststof plaat ontstaat die zeer slagvast is. Daarnaast worden Trespa platen op een speciale manier uitgehard, namelijk met behulp van Electron Beam Curing, waardoor de HPL platen van Trespa zeer weers- en krasbestendig worden. Dankzij de hoge dichtheid van Trespa platen, worden ze in grote getalen als houtvervanger gebruikt bij onder andere het bouwen van huizen. In dit blog gaan we nader in op de voordelen van Trespa platen.

Weersbestendig

Trespa platen worden speciaal geproduceerd voor buitentoepassingen en zijn dan ook zeer weersbestendig. De HPL platen worden voorzien van speciale toplaag, waardoor ze Uv-bestendig zijn en niet verkleuren door de zon of regen. De harde toplaag zorgt er eveneens voor dat vliegend puin geen schade kan aanbrengen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld hout, kent Trespa dus een zeer lange levensduur en bespaar je op lange termijn veel geld. Denk bijvoorbeeld aan de kosten die verbonden zijn aan het vervangen van houten gevels.  

Onderhoudsarm en eenvoudig te reinigen

De keiharde toplaag van Trespa platen zorgt naast weersbestendigheid, ook voor een gladde structuur, waardoor vuil zich niet kan ophopen en je de platen eenvoudig reinigt. Bovendien is de toplaag bestand tegen alle schoonmaakmiddelen, waardoor ze geen schade aan kunnen brengen. Dankzij de vlakke toplaag zijn Trespa platen echter zeer gemakkelijk schoon te maken en heb je geen zwaar schoonmaakmiddel nodig. Verder kennen veel gemeenten problemen met graffiti dat op openbare gebouwen gespoten wordt. Net als ieder ander vuil, is ook graffiti eenvoudig te verwijderen van Trespa platen. 

Trespa toepassingen

Trespa platen zijn geschikt voor talloze toepassingen: zowel voor interieur als exterieur doeleinden. Dankzij de weerbaarheid, lange levensduur en relatief lage kosten worden Trespa platen bijvoorbeeld ingezet voor gevelbekleding en reclameborden langs sportvelden. Bovendien is Trespa eenvoudig te bewerken en worden de platen vaak geheel op maat geleverd. Hierdoor ben je verzekerd van een nauwsluitend en mooi eindresultaat. 

Gerelateerde berichten

Waarop letten bij het inschakelen van vloerders

Ben je toe aan een nieuwe vloer en op zoek naar een vloerder? In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten als je een vloerder wilt...

Lees meer

Epoxyvloer: mogelijkheden en kosten

Ben je al een tijdje op zoek naar een nieuwe vloer, maar weet je niet wat je wilt? Dan is epoxyvloer mogelijk de oplossing. Veel mensen kiezen...

Lees meer

Over ons

Op onze site blijf je op de hoogte van de verschillende opties op het gebied van home and living.

Contactgegevens

Via info @ basicfloor.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden