Basicfloor

Wat zijn de voordelen van vloercoating?

Geplaatst op

Sinds enkele jaren is de gietvloer of vloercoating erg populair in Nederland. Dit komt omdat er verschillende voordelen kleven aan dit type vloer. In de perceptie van mensen is het zo, dat deze vloer bijzonder duur is en daarom niet per se voor iedereen weggelegd. In realiteit is dit toch wel een beetje anders, zeker wanneer er alternatieven zijn voor het laten leggen, gieten, van deze vloer. In deze blog willen we dit graag met je doornemen.

De voordelen van vloercoating 

Wanneer je een gietvloer laat realiseren door een bedrijf, dan zul je manuren moeten betalen. Vaak zijn de kosten die gemaakt worden voor de materialen dan ook riant. Gelukkig is er nu een alternatief voor waardoor je ook met een wat krappere beurs kunt genieten van een gietvloer of vloercoating in je woning. Het is mogelijk om zelf de vloercoating aan te brengen op de bestaande egale vloer. Vaak is dit een betonvloer die een dragende functie heeft voor de gietvloer. Het leuke van het gietvloer is dat deze ontzettend gemakkelijk te reinigen is, zeer belastbaar is en tevens tegen zuren kan. Zo is het mogelijk om de vloer met krachtige schoonmaakmiddelen te reinigen.

Vanwege deze eigenschappen is het een vloer die we vaak vinden in bedrijven, de medische sector en bij de mensen thuis.

Nog meer voordelen van de gietvloer 

Er zijn natuurlijk nog veel meer voordelen van gietvloeren te noemen. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende kleuren waarin de vloer te krijgen is. Ook het flexibele karakter van de vloer, in combinatie met vloerverwarming, de vloer barst niet wanneer de verwarming uitzet; een veelgeroemde eigenschap van deze vloer.

Omdat de vloer zo gemakkelijk te reinigen is, is deze ook populair bij starters en mensen met kinderen. We weten allemaal dat kinderen niet altijd netjes aan het eten zijn en dat ze nog wel eens wat laten vallen in de eetkamer op de grond. Deze kun je dus gemakkelijk reinigen. Wel zo snel en prettig. Zo hou je meer tijd over voor andere dingen 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site blijf je op de hoogte van de verschillende opties op het gebied van home and living.

Contactgegevens

Via info @ basicfloor.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden