Het kiezen van het juiste matras is heel belangrijk. Het matras is namelijk het begin van een goede (of slechte) nachtrust, en een goede nachtrust heb je nodig om goed te kunnen functioneren. Speciaal voor jou hebben we deze blog geschreven. Je leest alles wat je moet weten over de verschillende soorten matrassen, zodat je zeker weet dat je het goede matras koopt.

Waar je op moet letten

Voordat je opzoek gaat naar een matras en hoeslaken, moet je enkele vragen beantwoorden:

  • Welke bedbodem heb je nu?
  • Wat is je postuur?
  • Transpireer je veel?
  • Wat is je slaaphouding?
  • Heb je allergie├źn?

Is je gewicht onder de 80 kg? Kies dan een zachter matras. Heb je een gewicht boven de 80 kg? Kies dan een harder matras. Als je veel draait in je slaap, dan moet je een matras met een dikke traagschuimlaag vermijden. Voor zijliggers raden we een matras met verschillende comfortzones aan. Als je het snel koud hebt, raden we je een koudschuim, latex of traagschuim matras aan.

Enkele soorten matrassen

Heb je geen idee waar je moet beginnen? Kijk dan eens naar de volgende matrassen:

Koudschuim matras

Koudschuim matrassen hebben een stevig ligcomfort en geen of nauwelijks kuilvorming. Dit komt dankzij de veerkrachtigheid van het schuim. Zelfs op plekken waar veel steun nodig is, zoals bij de heupen, geeft het schuim meer tegendruk en ontstaat er vrijwel geen kuilvorming.

Traagschuim matras

Traagschuim matrassen hebben een langzame reactie: wanneer je het matras indrukt, komt hij langzaam weer omhoog. Dit type matras is geschikt voor als je zachter wil slapen of lichamelijke klachten ondervindt.

Pocketvering matrassen

Pocketvering matrassen hebben een harde overgang in de comfortzones. Elke centimeter begint er een andere comfortzone. Deze zones moeten maar net kloppen met je lichaamsbouw. Een groot voordeel van pocketvering matrassen is de ventilatie.