Basicfloor

Welke soort lampen passen bij jouw nieuwe vloer?

Geplaatst op

Bij het uitzoeken van een nieuwe vloer voor je bestaande of nieuwe woning, dient er ook rekening gehouden te worden een aantal zaken. Misschien vervang je namelijk wel de vloer, maar niet persé de muren. Dit betekent dat de vloer wel goed moet kunnen matchen met het behang of met de muurverf. Daarnaast bestaat er ook de kans dat je een groot deel van je meubilair niet weg zou gooien wanneer je een nieuwe vloer uitgezocht. Dat betekent dus dat de vloer daarnaast ook nog eens goed moet passen bij je bestaande meubilair. Desalniettemin is het in sommige gevallen onvermijdelijk om bepaalde meubelstukken en accessoires weg te gooien. Ze passen nu eenmaal niet bij de nieuwe vloer! Daarna is het zaak om nieuwe vervangende meubelstukken en accessoires aan te schaffen. Als het gaat om lampen, is er een enorme keuze tussen modellen, stijlen maar ook prijzen. Om je een beetje op weg te helpen geven we je in deze blog een aantal tips voor het uitzoeken van de geschikte lamp bij jouw nieuwe vloer. 

De moderne stijl 

Gietvloeren en PVC zijn erg populair. Ze zijn gemakkelijk schoon te houden, schadebestendig en geven een mooie, strakke look. Deze moderne en strakke uitstraling is niet altijd te combineren met elke soort lamp. Probeer er rekening mee te houden Dat je kiest voor wat sterkere ontwerpen, zoals een sjieke booglamp of door meer gebruik te maken van digitale lampen zoals de Philips Hue. 

De landelijke stijl

Hou je echter meer van een landelijke stijl en heb jij bijvoorbeeld gekozen voor een hardhouten vloer? Dan dien je hier qua lampen ook rekening mee te houden. Bepaalde soorten lampen zijn namelijk heel erg geschikt voor een landelijk interieur. Doorgaans zijn dit lampen met een wat klassieke uitstraling. Denk hierbij aan lampen met gedecoreerde lampenkappen. Denk hierbij vooral aan tafellampen.

Gerelateerde berichten

Waarop letten bij het inschakelen van vloerders

Ben je toe aan een nieuwe vloer en op zoek naar een vloerder? In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten als je een vloerder wilt...

Lees meer

Epoxyvloer: mogelijkheden en kosten

Ben je al een tijdje op zoek naar een nieuwe vloer, maar weet je niet wat je wilt? Dan is epoxyvloer mogelijk de oplossing. Veel mensen kiezen...

Lees meer

Over ons

Op onze site blijf je op de hoogte van de verschillende opties op het gebied van home and living.

Contactgegevens

Via info @ basicfloor.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden