Met een houten veranda creëert u de ideale buitenplek, zodat u heerlijk in de zon en uit de wind kunt genieten van uw tuin. Het vakantiegevoel komt dan vanzelf aanwaaien. Wilt u ook graag een veranda aanschaffen en twijfelt u welke veranda het beste bij u en uw huis en tuin past? In deze blog geven we je een paar tips hoe je tot de keus voor een veranda komt die het beste bij u past.

Model veranda

Het is eerst belangrijk om goed na te denken over waar u de veranda wilt plaatsen. Wilt u een vrijstaande veranda of een aanbouwveranda? Als u voor een aanbouwveranda kiest, is dat echt een verlengde van uw huis. Hier kunt u een extra ruimte creëren om te dineren of om samen te komen met uw vrienden en familie zonder dat u anderen tot last bent. Een vrijstaande veranda kan een extra dimensie geven aan uw tuin en hiermee kunt u een extra schaduwplek maken waar u vrijuit en droog kunt genieten van uw tuin.

Gebruikersfunctie

Voordat u vervolgens een definitieve keuze maakt, is het belangrijk om nog even stil te staan bij de gebruikersfunctie van de veranda. Waarvoor wilt u de veranda gaan gebruiken? Bij een aanbouwveranda lijkt uw huis een stuk groter, en ook de lichtinval van uw huis verandert. Dit maakt een aanbouwveranda ook uitermate geschikt als hobbyruimte. U kunt immers makkelijk van binnen naar ‘buiten’ lopen, zelfs als het regent en koud is. Wilt u echt van ‘buiten’ genieten en gebruiken als loungeruimte, dan is een vrijstaande veranda de beste keuze.

Een veranda op maat

Wilt u ook een houten veranda? Bij Lugarde is het ook mogelijk een houten veranda op maat te maken of te laten maken. U kunt een veranda naar eigen wens in de 3D-configurator ontwerpen en in 360 graden bekijken, of u kunt uw wensen doorgeven en het laten ontwerpen overlaten aan vakmannen. Wilt u een klassieke of moderne veranda? Groot of klein? Aanbouw of vrijstaand? Een plat dak of piramidedak? Alles is mogelijk om de veranda passend voor u te maken.