Het vuilnis van de ene man is de schat van de andere man. Pallets worden in zeer grote aantallen op stortplaatsen gedumpt. Zonde, want dit is een grote verspilling van het hardhout. En dat terwijl je ze voor allerlei dingen kunt gebruiken. Wist je bijvoorbeeld dat je een vloer van pallets kunt maken? Lees verder voor diverse voordelen van een palletvloer.

 

Een palletvloer is goedkoop

Als je een nieuwe vloer wilt, hoef je niet veel geld uit te geven aan dure materialen. Pallets kun je namelijk gratis of voor weinig krijgen! Je kunt zelf op zoek gaan op stortplaatsen, rondvragen bij bedrijven die ze niet meer gebruiken of gebruikte europallets bij een palletleverancier kopen. Zo kun je je budget gebruiken voor bijvoorbeeld je meubilair.

 

Houten pallets zijn zeer sterk, duurzaam en veelzijdig

Palletplaten zijn gemaakt om alle soorten materialen en inhoud te bewaren. Dat maakt ze zeer betrouwbaar. Hiermee hoeft je niet veel te vroeg te investeren in grote renovaties.

 

Gemakkelijk te repareren

Wat als ze breken of beschadigd raken? Geen zorgen, want palletplaten zijn gemakkelijk los te maken en te bevestigen. Ook hier hoef je niet te vroeg te investeren in grote renovaties.

 

Veel mogelijkheden

Pallets komen in alle soorten, kleuren en maten. De mogelijkheden met palletvloeren zijn dan ook eindeloos. Als je een beetje creatief bent, is het ook nog eens hartstikke leuk om zelf je unieke vloer van pallets te maken. Ben je niet zo creatief? Zoek dan eens online naar ideeƫn en voorbeelden van palletvloeren.

 

Milieubewust

Door een vloer te maken van gebruikte pallets, ben je milieubewust en duurzaam bezig. Al helemaal als je pallets gebruikt die anders weggegooid worden! Het gebruikten van pallets voor je vloer scheelt een heel hoop nieuw hout en zorgt ook nog eens voor een nieuw leven voor de pallets.