Verhuizen naar een andere woning of appartement is een klus waar hoge kosten bij kunnen komen kijken. Nieuwe spullen of meubels kopen, het inhuren van een verhuisbedrijf in Rotterdam of het kopen van extra verhuisdozen: dit zijn allemaal dingen die het verhuizen weer wat duurder maken. Helaas is het moeilijk om veel geld te besparen tijdens een verhuizing, aangezien het nou eenmaal iets is wat geld kost. Toch kun je, door slim te zijn, toch wat geld besparen. Lees snel de onderstaande tips!

Gebruik geen kledingzakken

In plaats van dure kledingzakken om je kleding mee te nemen, kun je net zo goed vuilniszakken gebruiken. Je bereikt er hetzelfde mee maar bent er wel minder geld voor kwijt. Sorteer de kledingstukken per 5 stuks en bind de hangers aan elkaar vast. Knip de onderkant van de zak open zodat je de hangers daar doorheen kunt steken.

Dozen

Als je verhuisdozen nodig hebt, kun je verhuisdozen kopen. Maar je kunt net zo goed gratis dozen van de supermarkt gebruiken. Een paar bezoekjes aan een paar supermarkten bij jou in de stad en je hebt al een hoop grote dozen die je kunt gebruiken, zoals bananendozen of chips-dozen.

Doordeweeks verhuizen

Wist je dat het goedkoper en beter is om doordeweeks te verhuizen? Vaak zijn verhuisbedrijven goedkoper doordeweeks dan in het weekend. Probeer ook aan het begin van de maand een verhuizing in te plannen, omdat verhuisbedrijven aan het einde van de maand vaak volgeboekt zijn.

Handdoeken

Dubbeltjesplastic aanschaffen? Gebruik gewoon handdoeken! Dat is een goedkopere optie om glazen en borden te verhuizen. Wikkel ze in handdoeken en leg ze in de doos. Het werkt net zo goed als bubbeltjesplastic.

Bereid eten voor

Bij een verhuizing denk je al snel aan afhaalmaaltijden. Een keertje een afhaalmaaltijd is niet zo duur, maar als je het elke dag doet tijdens je verhuizing, loopt het bedrag al aardig op. Maak daarom van te voren eten en verdeel het in bakjes