Basicfloor

Gietvloer in een zeninterieur: mooi relaxten

Geplaatst op

Het hedendaagse interieur voorziet in een behoefte aan ontspanning. In de 21ste eeuw is het huis de plek waar veel mensen hun vrije tijd doorbrengen. En dan bedoelen we niet de tijd die ze vrij kunnen besteden, want na het werk of de onderneming, is er thuis ook nog genoeg werk aan de winkel. Maar als het dan eindelijk tijd is om te ontspannen, dan moet het ook goed gebeuren. Een zeninterieur is daar meer dan geschikt voor. Aannemersbedrijf Amsterdam helpt je een droominterieur verwezenlijken.

Open

Een van de meeste belangrijke kenmerken van een zeninterieur is de open opstelling. De woning heeft vaak een open plan, waarbij tussenmuren ontbreken. Dit zorgt voor een gevoel van vrijheid. Zo kun je ook grote meubels in je woning zetten zonder dat de woning krap aanvoelt. Er is een open verbinding tussen binnen en buiten: een zeninterieur legt duidelijk de verbinding met de omgeving rond het huis en de natuur die daar te vinden is.

Licht

En goede lichtval is essentieel in een zeninterieur. Zo voel je je als bewoner goed en kun je lekker ontspannen. Een licht interieur lijkt ook veel groter. Zeker wanneer je dit combineert met witte wanden en witte designmeubels. Binnenhuisarchitectuur komt tot leven met een gedegen lichtval.

Eenvoudig

De ontwerptaal van het zentinterieur is essentialistisch of eenvoudig te noemen. Op deze manier is de vormgeving door onze geest eenvoudig te scannen en te verwerken. Dit resultaat in een rustgevend beeld waardoor we beter kunnen ontspannen in onze woning. Zen is een manier om bewust te zijn, bewust te leven en activiteiten bewust te doen. Wanneer de omgeving niet afleidt, hetgeen het geval is in een zeninterieur, zul je je beter zen kunnen opstellen. Zen is afkomstig uit Japan en heeft de wereld veroverd, zowel als stroming binnen het Boeddhisme, maar ook als invloed op de moderne interieurstijl: het minimalisme. Een zeninterieur mogen we ook een minimalistisch interieur noemen.

Ruimte om te bespiegelen

Waarom zou je geen meditatieruimte in je woning realiseren. Een plek waar mobieltjes, televisie en andere output- en inputapparaten geen plek hebben. Een ruimte voor bespiegeling om even tot rust te komen. Een zo leeg mogelijke ruimte ook. Veel mensen zijn je al voor gegaan. Probeer het eens uit.

Traditioneel

Het zeninterieur heeft zoals gezegd aspecten van de zentraditie, zoals het gebruik van eenvoudig afgewerkte designelementen zonder opsmuk, maar ook het gebruik van beton, steen, vijvers en Boeddhabeeldjes. Toch hoef je geen oude Japanse stijl aan te houden. Laat je vooral inspireren door de traditionele stijl, maar geef er een moderne minimalistische draai aan.

Meer ontdekken?

Ben je benieuwd naar meer tips en informatie? Op onze site vind je designtips voor de bestrating van je tuin en schoonmaak tips voor je vloer.

Gerelateerde berichten

Waarop letten bij het inschakelen van vloerders

Ben je toe aan een nieuwe vloer en op zoek naar een vloerder? In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten als je een vloerder wilt...

Lees meer

Epoxyvloer: mogelijkheden en kosten

Ben je al een tijdje op zoek naar een nieuwe vloer, maar weet je niet wat je wilt? Dan is epoxyvloer mogelijk de oplossing. Veel mensen kiezen...

Lees meer

Over ons

Op onze site blijf je op de hoogte van de verschillende opties op het gebied van home and living.

Contactgegevens

Via info @ basicfloor.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden