Basicfloor

Universeel mooi: sierbestrating voor je tuin

Geplaatst op

Welke stijl ook je favoriet is, er is zeker een sierbestrating die past bij je tuin. Een mooie inrichting wordt alleen maar mooier met sierbestrating. Sierbestrating komt voor in vele soorten en maten. Kijk snel met ons mee naar de designtips die we je geven. Laat je inspireren!

Terrastegels

In de zomer genieten van je zomertuin op een terras dat bestaat uit tegels. Er zijn ook terrassen die gemaakt zijn van vlonders, hout dus, maar dat moet na zoveel jaar vervangen worden. Terrastegels zijn een stuk duurzamer en bieden direct een mooie look. Deze tegels vallen onder de sierbestraling en zijn te koop bij je lokale tuincentrum of online. Online heb je snel een overzicht van de verschillende soorten en maten. Daarbij is het handig om online te bestellen omdat veel leveranciers de stenen ook leveren. Je hoeft je luie stoel dus niet uit, de auto in om vervolgens helemaal naar het tuincentrum in de buurt te lopen.

Betontegels

Voor een robuuste look en een industriële twist moet je echt kiezen voor sierbestrating met betontegels. De ruwheid van deze tegels valt mooi te combineren met de natuurlijke schoonheid van houten hekwerken en bloemen, planten en bomen. Ook een industriële tuinset, gemaakt van steigerbuizen of pallets, tegenwoordig erg populair, is iets wat je mooi kunt combineren met betontegels.

Natuursteentegels

We kennen ze allemaal wel van de vakanties die we houden in de Zuid-Europese landen: natuursteentegels. Deze zijn even sfeervol als duurzaam. Met natuursteentegels heb je snel de mediterraanse stijl te pakken waar je van houdt. Lekker samen met familie en vrienden in de zomertuin genieten van een BBQ en tapas. Dat zijn de dingen die tellen. Zeker als het een tuin betreft met een mediterraanse look. Wij zijn fan van de natuursteentegels.

Grind

Natuursteen, bamboe en grind vormen de belangrijkste bestanddelen van de moderne zentuin. Dit is een tuindesign dat overgewaaid is uit Japan. De zentuin speelt een belangrijke rol in de oosterse zentraditie. Oorspronkelijk maakt de tuin deel uit van een zenklooster. Vaak zie je dat het grind in een bepaald patroon gehakt is. Dit harken maakt deel uit van een meditatie. Door de handeling met veel aandacht te doen, alle aandacht te doen, kom je in een staat van mediatie terecht. De zentuin is dus niet alleen een heel mooie tuin, met watervallen, een vijver en eventueel Boeddhabeelden, maar het is ook een doe-tuin. Natuurlijk is het ook een relax tuin. Een plek om even tot rust te komen en te ontspannen aan het hectische, moderne bestaan.

Meer lezen?

Wil je meer ontdekken? Op onze website kun je allerlei leuke blogs lezen die je informatie geven over de inrichting van je mediterraanse tuin en welke veranda daar in past!

Gerelateerde berichten

Waarop letten bij het inschakelen van vloerders

Ben je toe aan een nieuwe vloer en op zoek naar een vloerder? In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten als je een vloerder wilt...

Lees meer

Epoxyvloer: mogelijkheden en kosten

Ben je al een tijdje op zoek naar een nieuwe vloer, maar weet je niet wat je wilt? Dan is epoxyvloer mogelijk de oplossing. Veel mensen kiezen...

Lees meer

Over ons

Op onze site blijf je op de hoogte van de verschillende opties op het gebied van home and living.

Contactgegevens

Via info @ basicfloor.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden