Basicfloor

De klassieke kwaliteit en toonaangevende innovativiteit van Montis stoelen en banken

Geplaatst op

Een stoel of bank van Montis biedt de wooncomfort voor het moderne leven. Het is eigenlijk al heel lang een klassieker in de Nederlandse design stijl. Maar het is tegelijk ook een innovator die elke keer met verrassend design komt. Montis is een naam die ook buiten Nederland staat voor kwaliteit en authenticiteit. De gebroeders van den Berg die het bedrijf begonnen, wisten de naam Montis (van den Berg in het Latijn) herkenbaar te maken voor een internationaal publiek. Met stoelen of banken van Montis haal je nu een klassieker voor morgen in huis.

Waarom het design van Montis stoelen en banken toonaangevend is

Montis is een design studio met een roemruchte geschiedenis en een innovatieve kijk op de toekomst. De balans tussen die twee wordt bereikt in elk ontwerp van de stoelen, banken, fauteuils en tafels. Het bedrijf is in de jaren 70 begonnen met het veroveren van hun plek in de moderne meubelindustrie. Het bedrijf wilde vanaf het eerste moment modern zitcomfort van een superieure kwaliteit bieden. Het bedrijf is altijd toonaangevend geweest. Zo kwam het als de eerste op de markt met de afritsbare lederen hoes die om een stalen frame past. De ritstechniek in zitmeubilair was met de introductie van het Chaplin model een feit. In de jaren 90 van de 20ste eeuw ging Montis als een van de eerste gebruik maken van vormschuim technologie. De hele romp bestond uit vormschuim waardoor je niet in losse onderdelen hoeft te ontwerpen of werken. Bovendien werd het zitcomfort door deze technologie verhoogd. Zo weet Montis zich als klassieker en innovator te positioneren.

De elementen van stijl en comfort komen samen in Montis stoelen en banken

Hoe herken je Montis stoelen en banken nu in een showroom of een interieur? Niet door schreeuwerige kleuren die onnodig veel van je aandacht vragen of onfunctioneel design met onnodige poespas en franje.  Hoe herken je een stoel of bank van Montis dan wel? Je herkent de stoel sowieso aan de plek waar je bent. Een showroom met design waarbij comfort en kwaliteit voorop staat, of in een interieur waarin moderne klassiekers feilloos gecombineerd worden met innovatief design is een Montis meubelstuk graag gezien. Bovenal herken je een design van Montis als je er gebruik van maakt. Als je even in een van de Dim Sum fauteuils gaat zitten of achter het bekende Double Bar model plaatsneemt. Je ervaart dan meteen dat stijlvol design ook gewoon heel comfortabel kan zijn.

Lees ook:

Gerelateerde berichten

Waarop letten bij het inschakelen van vloerders

Ben je toe aan een nieuwe vloer en op zoek naar een vloerder? In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten als je een vloerder wilt...

Lees meer

Epoxyvloer: mogelijkheden en kosten

Ben je al een tijdje op zoek naar een nieuwe vloer, maar weet je niet wat je wilt? Dan is epoxyvloer mogelijk de oplossing. Veel mensen kiezen...

Lees meer

Over ons

Op onze site blijf je op de hoogte van de verschillende opties op het gebied van home and living.

Contactgegevens

Via info @ basicfloor.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden